Hieronder vindt u een overzicht van de honden die wij in de herplaatsing hebben staan. Het zijn hele leuke honden die al een basis-training hebben gehad en die medisch gekeurd zijn, maar door een bepaalde reden niet verder gaan in de opleiding tot hulphond, of teruggekomen zijn door een bepaalde reden, of met pensioen mogen.

Wij werken niet meer met wachtlijsten, omdat 90% van de mensen in de tussentijd ergens anders een hond vandaan haalt, en ons dan niet op de hoogte brengt. Het kost ons te veel tijd om al die mensen af te mailen totdat we eindelijk iemand hebben die wel heeft gewacht, dus vandaar dat we hiermee zijn gestopt. Herplaatsers zetten wij dus gewoon op de website, en uit de reacties kiezen wij een geschikt adres.


Gezocht!!

Heeft/kent u een lieve labrador die op zoek is naar een nieuw adresje? En wilt u er zeker van zijn dat hij een leuke, veilige en avontuurlijke toekomst tegemoet gaat? Lees dan verder! 
Wij zijn namelijk dringend op zoek naar lieve labradors voor de opleiding tot hulphond of geleidehond. Dat betekent voor de hond: een leven lang elke dag op avontuur, veel gezelligheid, veel liefde en heel veel aandacht!

Wat is ons wensenlijstje precies:

* Leeftijd: van 10 maanden tot 2,5 jaar. Stamboom zou fijn zijn, maar is geen vereiste. Wel moet het een echte labrador zijn, en geen kruising. 

* Sociaal naar mens en dier. Honden die blaffen naar andere dieren kunnen wij niet inzetten als hulphond, maar ook voernijd of angst maakt een hond niet geschikt voor de opleiding.

* In huis opgevoed, dus sloopvrij en zindelijk. Kennelhonden of honden die alleen in de tuin leven, nemen wij niet aan.

* Gewend om aan de riem te lopen. Lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet bij iedereen. 

* Gezond. De hond moet vrij zijn van HD, ED en oogproblemen. Als dit nog niet bekend is, kunnen wij gezamenlijk de hond laten keuren. Dit gebeurt in Dierenkliniek Putten. 

* Rustig. Als hulp-/geleidehond moet hij zich netjes gedragen, dus een hyperactieve hond is niet geschikt.

* Reu of teef maakt niet uit, de honden worden gecastreerd/gesteriliseerd. 

Wat krijgt de hond:

Allereerst komt hij bij ons in opleiding. Deze opleiding duurt 6 tot 10 maanden. 

Daarna wordt hij geplaatst bij iemand die bij zijn karakter past. Een perfecte match is voor ons heel belangrijk dus er wordt echt ontzettend goed gekeken naar de juiste match.

De hond krijgt:

* Veel knuffels!

* Een optimale verzorging. De honden zijn zo waardevol voor onze cliënten, dat ze het beste van het beste krijgen. 

* Samen op avontuur. De hond is 24/7 bij onze cliënt. Overdag gaan ze samen op pad en s'nachts slaapt de hond meestal bij de cliënt. Het werk is niet zwaar, het is voornamelijk gewoon loopwerk, reizen met het ov, de auto of de fiets. (fietskar). Bij verdriet, spanning of andere problemen van de geleider moet de hond in actie komen. Hij leert tijdens zijn opleiding om op zo'n moment contact te maken met zijn geleider, en deze te steunen. Hiervoor krijgt hij dan direct een dikke knuffel terug, of een beloning in vorm van iets lekkers. Samen zoeken ze de rust op, en gaan pas weer verder als de situatie weer onder controle is.

Wij zien dat de honden een enorm sterke en hechte band ontwikkelen met hun geleider. De angst van velen dat de hond te zwaar belast wordt door de psychische problemen is begrijpelijk, maar niet terecht. De praktijk laat namelijk zien dat de honden heel gelukkig zijn, veel aandacht en beweging krijgen en een heel leuk en avontuurlijk leven hebben. De band wordt ijzersterk tussen beiden!
Als hij/ zij geleidehond word, zal de hond leren om een blind persoon te begeleiden over straat. De hond leert stoplichten te zoeken, obstakels te ontwijken, routes te vinden, noem maar op! Een hele uitdaging, wat honden geweldig vinden om te doen. 

U kunt ons bereiken via de mail: vomfalorie@hotmail.com 

Wij beantwoorden de e-mails van maandagochtend t/m vrijdag-ochtend.

Dus niet bellen s.v.p!!