April 2024

Via een advertentie voor een oproep aan nieuwe gastgezinnen werden we verrast met een bericht van Stichting Deepavali die ons graag een donatie wilde geven voor ons goede werk!

U doet fantastisch werk, het is zo belangrijk als je mentaal in de knoop zat/zit om dan een dier in je nabijheid te hebben, die er onvoorwaardelijk voor jou is. 
 
Stichting Vom Falorie Hulphond past heel mooi binnen onze doelstelling om te doneren."

Hier wordt je toch stil van!
Wij zijn ontzettend dankbaar voor de mooie gift van 1150,-  die we mochten ontvangen


December 2023

Met trots kunnen we melden dat we in december 2023 maar liefst 3 hele mooie donaties hebben ontvangen.
Wederom een prachtige €1000,- van  Kringloop Centrum Eemnes/Huizen
Een geweldige donatie van €4000,- van het het Pasmanfonds, alle eer naar onze ambassadeur Henk die dit voor ons heeft bewerkstelligd
En als kers op de taart  €4750,-  dankzij onze afgetreden secretaresse Novaly.  Haar behandelaar gaf een tip aan haar dochter om Vom Falorie als goed doel aan te melden bij hun bedrijf, De Lage Landen, en dat bracht deze fantastische donatie op.

Wij zijn ontzettend dankbaar met name voor deze mooie donaties, maar voor elke donatie die we op onze rekening terug vinden.
Met dit geld kunnen we pups aankopen en hun voer en medische kosten betalen.
Wanneer dit uit de pot van de stichting kan, hoeven we in elk geval die kosten niet door te berekenen naar de cliënten.
Hopelijk is er over een jaar weer zulk mooi nieuws9 december 2022
Op vrijdag 9 december hebben onze nieuwe bestuursleden en 1 van onze ambassadeurs, samen met hun honden, een prachtige donatie mogen ontvangen van Kringloop Centrum Eemnes/Huizen


28-11-2022
Bij de laatste vergadering hebben we helaas afscheid moeten nemen van Elly als secretaresse en Dirk als voorzitter van onze stichting...
We bedanken hen uiteraard voor hun inzet de afgelopen jaren en het helpen opzetten van onze stichting!
Elly hebben we inmiddels al verwend met een bezoekje en een presentje, met Dirk staat de afspraak gepland want we willen hen zeker niet zomaar afschuiven natuurlijk!

Van Elly hoeven we gelukkig niet helemaal afscheid te nemen, zij blijft als ambassadeur betrokken bij de stichting en we hopen dat we weer veel werk zullen krijgen met lezingen etc. om naamsbekendheid te krijgen.

Gelukkig hebben we ook goede vervanging gevonden voor de bestuursfuncties.
Diane Smid, bij ons al bekend als gastgezin en haar inzet voor de stichting, heeft het stokje overgenomen van Dirk als voorzitter.
Novaly Liefhart, cliënt en ook al als ambassadeur bekent bij onze stichting, neemt het stokje van Elly over als secretaresse.
Zo kunnen we met een nieuw en fris team weer verder gaan.

                           

Dank aan alle donateurs van 2021

Kinder- en jeugdpsychiater Jacqueline Strik, zij heeft op vrijdag 24 september haar oratie gehouden.
Ze wilde geen cadeaus ontvangen, maar een bedrag doneren naar onze stichting.
Zulke initiatieven waarderen we uiteraard zeer!

KCE fonds heeft een mooie donatie gedaan, deze hebben we totaal aan medische kosten van onze honden in opleiding kunnen besteden 

Van RaboSupport, Rabobank Dronten, hebben we ook dit jaar weer een mooie gift gekregen

De lege flessen acties bij de verschillende supermarkten in het land geven elke keer weer een mooie aanvulling in de kas
Dank hiervoor aan Jumbo en Albert Heijn.

Onze donatiepagina bij geef.nl blijft ook netjes doorlopen

Onze snuffelmatten die via onze ambassadeur Henk van de Meerakker verkocht zijn

Legotheek Velthoven, waar de lego van Sabine van de Meerakker wordt uitgeleend waarvan de opbrengst deels voor onze stichting is


Doe je wel eens je boodschappen bij Zooplus?
gebruik dan deze button zo steun je Stichting Vom Falorie : 

18 Oktober 2021: Gastgezinnen gezocht! Klik hier voor meer info.

Wij zijn dringend op zoek naar labradors tussen de 10 maanden en 2,5 jaar en daarnaast zijn wij op zoek naar gastgezinnen. Als u op onderstaande link klinkt, vind u meer informatie hierover. Wilt u ons helpen dit bericht te verspreiden? U kunt de poster uitprinten en bijvoorbeeld in de supermarkt of dierenwinkel ophangen. We zijn u ontzettend dankbaar!

Mag ik jullie voorstellen aan onze ambassadeurs!

Foto 1
Henk van de Meerakker:
Henk helpt de stichting al enkele jaren, samen met zijn hulphond Bolle.  Samen maken ze naamsbekendheid in het zuiden van het land. Zo regelde hij al menig keer dat onze stichting een stand kreeg op een braderie, staan er lego bouwwerken te huur bij de legotheek in Velthoven waar een deel van de verhuur voor onze stichting is, zorgde voor een schappelijke prijs voor onze folders, gaf samen met Elly (onze secretaresse) lezingen en gingen ze samen op stap voor de actie afgelopen jaar bij de Plus in Waalwijk. 
Samen met Bolle zetten ze hun beste beentje voor.

Foto 2
Robin Knegt;
Ik ben ambassadeur voor Vom Falorie met mijn hulphond Totte. Ik probeer er voor te zorgen dat er naamsbekendheid komt voor Vom Falorie. Dit doe ik door middel van zo veel mogelijk media aandacht zoals Hart van Nederland & RTV Drenthe. Het is namelijk belangrijk dat er aandacht en kennis komt voor psychiatrische hulphonden. Ook probeer ik te helpen door middel van mijn YouTube kanaal Robin Knegt. Hier kunnen mensen zien hoe het is om met een hulphond te leven en kunnen ze vragen stellen. Door alle aandacht hoop ik dat er donaties voor de stichting komen zodat we nog meer hulphonden kunnen trainen! 

Foto 3
Novaly Liefhart
Novaly is samen met Märta ook al geen onbekende meer met haar werkzaamheden voor de stichting. Zo had ze al menig stukje in kranten en heeft afgelopen jaar ook mee geholpen bij de Plus in Waalwijk.  
13 nov 2020: Hulphond Mika ondersteunt haar geleidster tijdens het bloedprikken. Super gedaan allebei! 

05 okt 2020: Uitzending Hart van Nederland

Afgelopen week heeft Hart van Nederland een opname gemaakt voor de hulphond van Robin.

Deze uitzending is hier te zien:

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/robin-psychiatrische-hulphond/

Nieuwe donatie link voor Robin: 

https://www.whydonate.nl/fundraising/psychiatrische-hulphond-voor-robin/nl

28 sept 2020: Robin wil zo graag een hulphond bij ons vandaan, maar kan de hulphond zelf niet betalen. Willen jullie haar een handje helpen? 

Via deze link vind u het verhaal van Robin en daarin de mogelijkheid tot direct doneren:

https://www.whydonate.nl/fundraising/psychiatrische-hulphond-voor-robin/nl

Heeft u een bedrijf en maakt u de donatie liever over naar de stichting? (= anbi) Dat kan! Als de donatie voor Robin is, zet dan svp haar naam in de omschrijving, bv: Donatie voor Robin. Is het een algemene donatie, zet dan in de omschrijving: Algemene donatie. Zo weten wij exact voor wie het bedoeld is. (Algemene donaties worden verdeeld of voor specifieke doeleinden gebruikt, zoals de hieronder genoemde deurtjes. Een donatie voor Robin komt 100 procent bij Robin terecht. Dit geldt uiteraard ook wanneer u voor andere personen doneert.) Het nummer van de stichting: 

NL43 RABO 0313 788 073.


01 juni 2020: Nieuw verhaal toegevoegd aan de pagina 'ervaringen'. 

wij vragen jullie hulp...
onze honden in de interne opleiding worden ondergebracht in de kennels op het trainingscentrum waar ze via een deurtje zowel binnen als buiten kunnen verblijven.
Nu zijn deze deurtjes aan vervanging toe en staan we voor een kostenpost en vragen we om financiële steun om onze honden te blijven geven wat ze verdienen... een tochtvrij en warm verblijf.

kleine beetjes maken 1 groot geheel... we zijn blij met elke donatie!
Je kunt je donatie overmaken naar;
stichting Vom Falorie Hulphonden
IBAN; NL43 RABO 0313788073
onder vermelding van 'plexideur'

onze dank is groot, zeker namens onze honden 🥰🐩🐕🐾

Dit is een voorbeeld van wat we willen aanschaffen,

https://www.hokkendomein.nl/product/hondenluik-plexidor


Na onze oproep voor een fietskar die niet meer gebruikt werd een nieuw leven te geven om onze honden in opleiding te trainen werden we verrast door de vrijgevigheid van onze volgers!
1 in het bijzonder... zij had weliswaar geen gebruikte fietskar voor ons, maar ze bestelde er één!
Via Henk kwam de fietskar op het trainingscentrum en is meteen in gebruik genomen.
Naast deze geweldige gift kregen we nog 3 gebruikte fietskarren.
Onze dank is groot!  
Nu kunnen ook de pups in opleiding misschien al leren om in een kar te liggen.


Geduld loont!
Om sponsors of donatie te krijgen vragen we regelmatig stichtingen of fondsen die zich daarvoor open stellen, maar dat gaat allemaal niet zo makkelijk.... en dan ineens krijg je een toezegging!

In April 2019 mochten wij €5000,- ontvangen na onze aanvraag voor een donatie bij stichting MC van Beek
Deze donatie komt volledig ten goede van onze honden in opleiding.
Nogmaals bedankt!

02 april 2019

Onze nieuwe website is online!! 
Met enorme dank aan Willeke Lobbezoo! 

16 maart 2019

Nieuwe ervaringen online

Menu - ervaringen

25 juni 2018

Examendag

Afgelopen zaterdag hadden wij weer een examendag, dit keer met 8 honden die allen opgingen voor het officiele VZH-examen. Alle honden zijn geslaagd! 

06 november 2017

Examen

Gisteren deden wij met 2 honden examen bij Kgp Sudbrookmerland. John met Azuma en Saskia met Madox. We deden de Begleithundprufung, oftewel het Verkeers Zekere Hond examen. Beide honden zijn dik geslaagd! Ze deden het werkelijk super in het gedeelte waar de gehoorzaamheid getest werd en in het gedeelte waar het sociale gedrag getest werd.

Nu even een korte winterpauze wat examens betreft en dan zijn de volgende honden aan de beurt. Die zijn nu nog te jong, maar laten nu al zien dat ze goed op weg zijn.

25 september 2017

Artikel Elly en Banjo

Kort geleden stond er een prachtig artikel over Elly en haar hulphond Banjo in het Brabants Dagblad. Dit artikel willen wij graag met u delen!

13 juni 2017

Goed doel

Wij zijn aangemeld als goed doel bij De 80 van de Langstraat.
Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Waalwijk. Een wandeling van 80 kilometer.
Voor ons als Stichting een mooie manier om meer bekendheid te krijgen voor ons werk met psychiatrische hulphonden. Naast de bekendheid is het ook van belang dat we financieel steun krijgen om ons werk te blijven doen. Elke donatie maakt verschil!

Help ons helpen, samen zijn we sterk!

https://www.geef.nl/actie/de-80-van-de-langstraat 

06 april 2017

Gastgezinnen gezocht!

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen die voor één jaar een pupje willen opvoeden tot lieve rustige huishond. Deze honden worden opgeleid tot geleidehond of hulphond. We krijgen namelijk ook aanvragen voor hulphonden die weliswaar vele vaardigheden moeten leren, maar niet perse dé antenne hoeven te hebben voor emoties bijvoorbeeld. Daarom kunnen we in bepaalde situaties toch werken met eigen honden.

We zijn tevens op zoek naar gastgezinnen voor oudere honden. Wij komen namelijk nog wel eens honden tegen waarvan we twijfelen of ze wel de juiste basis hebben om ze verder te trainen tot hulphond. Normaal wijzen we die honden dan af, maar we zouden zulke honden juist graag voor een bepaalde tijd in een gezin plaatsen, zodat wij meer te weten komen over het gedrag van de hond in- en rond huis.

Wilt u ons helpen?

Mail ons dan snel! info@vomfalorie.nl  

08 februari 2017

Hulp gevraagd!

Hulphond voor 10 jarig meisje: Velen van jullie hebben het waarschijnlijk al gevolgd via Facebook, maar voor degene die ons niet op Facebook hebben: onze Max (hulphond in opleiding) blijkt van onschatbare waarde voor een 10 jarig meisje. Hij was daar tijdelijk uit logeren om haar even af te leiden, maar behalve afleiding blijkt Max volop hulp te bieden en zijn ze onafscheidelijk. Max heeft echter al 5 maanden opleiding achter de rug, (van de 8) dus hebben wij al vele kosten gemaakt. Als deze kosten niet vergoed kunnen worden, dan moeten wij Max weer terugnemen, en dat is het laatste wat we willen nu blijkt dat die twee zo veel voor elkaar betekenen. Helpen jullie mee? Dat kan via onderstaande link!

https://nl.dreamordonate.com/dromen/hulphond-voor-10-jarig-meisje/

Max en het meisje:

19 december 2016

Doelshoppen voor Stichting Vom Falorie Hulphonden!

Shoppen met een extraatje voor het goede doel! Het kost jou geen cent meer, en wij krijgen een donatie. Wie wordt daar nu niet blij van!

Het werkt heel simpel: selecteer Stichting Vom Falorie Psychiatrische Hulphonden als jouw goede doel, en ga shoppen in de winkel waar je wat wilt kopen. De rest volgt vanzelf. https://www.doelshoppen.nl/?doel_id=15580

Shop met je hart

27 juni 2016

Donatie RIBW

Op vrijdag 17 juni werden wij verwacht in het Grand Cafe van wijkcentrum BaLaDe te Waalwijk. Onze grote steun Elly van der Geld met haar hulphond Banjo (opgeleidt door Vom Falorie) had zich opnieuw voor 200 procent ingezet om een financiele ondersteuning voor ons trainingscentrum te regelen. En met succes! Dankzij Elly en het RIBW hebben wij een prachtige cheque mogen ontvangen ter waarde van 1120,- euro! Wij zijn ontzettend dankbaar hiervoor en gaan het bedrag uiteraard volledig inzetten voor onze psychiatrische hulphonden.

https://www.gekkermaghetnietworden.nl/trainingscentrum-psychiatrische-hulphonden-donatie-RIBWBrabant

19 oktober 2015

Opnames Hart van Nederland

Marielle heeft haar hoop gevestigd op een hulphond van Vom Falorie, waarmee ze haar leven weer op de rails kan krijgen. Helpt u haar mee de hulphond te betalen?

https://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/hulphond-laatste-hoop-voor-marielle/

31 januari 2014

Filmopname Elly van der Geld, hulphond Banjo en Vom Falorie

Met dank aan Elly van der Geld en het Goededoelenfonds van Dela.

https://youtu.be/PrKQ05fHCUg

06 december 2013

Update website: Ervaringen

Mooie tekst ontvangen van A. over haar hulphond Tjando.

29 januari 2013

In loving memory, Mandy Beernink...

Zie bovenin de menu-balk, in loving memory... 

19 februari 2012

Nieuwe site beheerder

Vanaf februari 2012 is deze website in handen gegeven van Trainingscentrum Vom Falorie.
Er wordt hard gewerkt om de website weer helemaal update te krijgen, want Vom Falorie is natuurlijk niet stil blijven staan op het gebied van psychiatrische hulphonden.
Hierover leest u binnenkort van alles en nog wat.

9 augustus 2008

Site online

De site is voor de eerste dag online.