Raja en Ayla

27-02-2015

De derde pup is ingeleverd

Voor Raja is ook de tijd aangebroken dat ze intern verder getraind gaat worden, ze moest afscheid nemen van haar vriendinnetje en de vogels. Maar er wacht haar een mooie tijd waar ze nog veel gaat leren en daarna bij haar baas gaat wonen. Het gastgezin heeft een mooie, zeer sociale hond afgeleverd!
De laatste week werden er nog veel leuke dingen met haar gedaan, gezellig samen met bevriende honden wandelen of samen naar het strand, Raja en haar gastgezin hebben er nog volop van genoten

Ondertussen is de training voor Ayla weer gewoon verder gegaan, de loopsheid is voorbij dus ze kan overal weer mee naartoe. Het is voor haar net of er geen pauze is geweest alleen het vele snuffelen wat een loopse teef toch meer doet, dat moet nu wel weer minderen. Maar ze weet dat ze met haar dekje op zich netjes moet gedragen. 

Ayla mocht ook mee naar een lezing voor Stichting Vom Falorie Hulphonden en terwijl haar baasje alles verteld over het belang van de psychiatrische hulphond ligt Ayla lekker te slapen.


Weer nieuwe ervaringen

Ayla is loops geworden... Dat betekend dat er nu even niet in openbare ruimtes getraind kan worden, maar de onbekende routes en de basistraining gaan gewoon door. Ayla blijkt wel een echt teefje, ze vind nu alle mannen heel leuk en wappert vrolijk met haar dikke billen voor hun neus als ze de kans krijgt haha.
Het gastgezin moet dus opletten en haar aangelijnd houden want per ongeluk een nestje met een wild vreemde willen we niet.
Maar ze vermaakt zich prima in haar eigen tuin.

Raja heeft een hele andere uitdaging. Haar gastgezin heeft besloten om een eigen pupje aan te schaffen. Raja heeft een deel opvoeding op zich genomen. Ze vindt de kleine meid helemaal leuk en past goed op haar. 


Een rustige tijd

Nu Skai en Sparky begonnen zijn aan hun interne training is het rustig met alleen Raja en Ayla. Beiden lekker in de pubertijd en dus zo wisselvallig als wat.
Doen ze het ene moment hun training voorbeeldig laten ze het de volgende keer helemaal afweten, alsof ze niets geleerd hebben.
Dat kan heel vervelend en frustrerend zijn maar het hoort gewoon bij de opvoeding.
De basis zit er bij beiden wel goed in en dat is waar ze (en we) altijd op terug kunnen vallen. We hoeven ons geen zorgen te maken, we trainen gewoon door!
Van Raja zijn inmiddels ook de röntgenfoto's gemaakt van haar heupen, ellebogen en rug en deze zijn supergezond. Haar laatste weken bij het gastgezin zijn begonnen en dan kan ook zij haar opleiding verder vervolgen.


Tussendoor genieten Ayla en Raja van het mooie weer en poseren ze voor een paar prachtige foto's.

De decembermaand

Raja kwam logeren bij Ayla en voor haar was het dus in de drukte van de boodschappen ook nog eens de nieuwe omgeving en een andere thuissituatie. Maar ze paste zich op haar eigen nieuwsgierige en rustige manier makkelijk aan. Ayla voelde zich als oudere pup ineens een stuk volwassener. Waar Raja de buurtsuper mocht leren kennen ging Ayla mee naar het nu veel drukkere winkelcentrum. Onze vrolijke meid vind dat geen enkel probleem, ze loopt net zo vrolijk en gezellig mee.

De meiden zijn zelfs samen op stap geweest... naar een tuincentrum. Wat een bekijks! haha maar ze deden het heel netjes zolang ze maar niet stil hoefden te staan dan gingen ze beiden een andere kant op. Een bijzondere ervaring, vooral voor de geleider!

Dan is er als afsluiting de oudejaarsavond die elke pup anders heeft ervaren.

Raja, inmiddels weer terug bij haar eigen pleeggezin, vond het niet interessant en deed alsof er niets anders te horen was.

Ayla was er niet heel blij mee, maar toen ze de avond samen met haar ex huisgenootje was voelde zich door haar gesterkt en gaf ze niets meer om de knallen.


Raja

Raja is inmiddels 5 maanden oud.

Zij kwam in een gezellig dierenthuis. Meerder honden die ook in opleiding waren of als logé bij haar gastgezin waren. Ze hoefde niet te wennen aan het alleen zijn voorlopig.

Ook heeft het gastgezin vogels en katten. Raja kan overal aan wennen.

En dat doet ze ook op haar eigen rustige manier. Ze kijkt een beetje de kat uit de boom voor ze zich open stelt, maar went heel snel aan haar nieuwe situatie. Ook in de winkels is ze heel rustig en wacht rustig af wat er van haar wordt verwacht. Een bijna ideale pup!

Maar ze is ook gewoon lekker ondeugend en speels.


Ayla

Ayla is inmiddels 6 maanden oud.

Een bolletje haar op vier poten en een en al plezier! Vanaf dag 3 ongeveer...

De eerste dag was ze heel stil en timide, wat goed past bij haar ras.

Maar dag twee kwam er al wat meer nieuwsgierigheid en vanaf dag drie was ze zichzelf.

Ze speelde met zichzelf, ze pakte een balletje en wierp die in de lucht zodat ze er achteraan kon rennen. Of met de bal in de bak van de bench naar de mand rennen en weer terug. Ze vermaakt zichzelf prima... ondanks dat er nog andere honden in huis waren.

Die lieten haar lekker spelen en sliepen zelf verder. Tot ze wat ouder werd en ze mee gingen spelen. Het spelen wordt nooit ruw, het bleef altijd rustig.

Het trainen gaat met haar al net zo. Ze heeft er lol in en doet wel wat je vraagt, maar vaak met iets te veel enthousiasme, dan springt ze als een hertje omhoog en weet in eerste instantie niet wat er gevraagd wordt.

Het trainen in winkels vind ze ook alleen maar leuk. Als ik haar dekje pakt gaat ze keurig naast me staan tot ik het om heb gedaan... normaal loopt ze wat rond te dralen en moet ik haar echt vragen om even stil naast me te staan tot ik haar aan gelijnd heb.

Stoer loopt ze overal met me mee en vind niets erg of spannend.

Een heel vrolijk, blij en stoer pupje!


Op 28 juli komt Ayla in haar gastgezin.

Een Eurasier teefje

en 19 september kwam onze jongste telg Raja in haar gastgezin;

een Duitse Herder teefje