John en Saskia, de hoofdtrainers van Vom Falorie, runnen tevens een Blindengeleidehondenschool in Duitsland. Deze school is een erkend leerbedrijf voor de opleiding Dierverzorging voor MBO niveau 2, 3 en 4!

Wat kun je verwachten tijdens je stage: Wij, John en Saskia, runnen een blindengeleidehondenschool in het noorden van Duitsland. Wij werken voornamelijk met labradors. De blindengeleidehonden geven hun geleiders een geweldig stuk vrijheid en ook veiligheid. Het opleiden van deze honden vraagt een hoop inzet en inlevingsvermogen van de trainer. Het opleiden van deze honden moet je met hart en ziel doen, en dat doen wij!

Wij geven je de kans om volledig mee te draaien in ons bedrijf. Dus niet alleen kennels schoonmaken, want dat is maar tot 9 uur, maar daarna zal je volop meedoen met trainen! Niet alleen toekijken, maar ook doen. Ervaar hoe het is om met een onervaren of zelfs met een ervaren blindengeleidehond te lopen. Deze stage vraagt wel inzet en doorzettingsvermogen. We lopen ontzettend veel; 10 km op een dag is heel normaal. Buiten het trainen komt ook de verzorging van de honden aan bod, dus honden wassen, nagels knippen etc. We helpen je bij elke stap dus je staat er nooit alleen voor. 

Wij verwachten van je dat je respectvol en sociaal met de honden omgaat. Hardhandigheid wordt niet getolereerd. Ook vragen we een actieve inzet, zowel tijdens het schoonmaken als tijdens het trainen en verzorgen van de honden. Als je ergens moeite mee hebt, is dat geen enkel probleem, je kunt altijd om hulp vragen! We vinden het belangrijk dat je aangeeft wat je wel en niet kan, in het belang van iedereen, en ook om ervoor je zorgen dat je later terug kijkt op een leuke, leerzame en gezellige stage!

Als je meer wilt weten, mail dan naar vomfalorie@hotmail.com Wij beantwoorden de emails elke werkdag van 7.30 tot 9.00 uur. 

We kijken uit naar je komst!

Dierenverzorging MBO niveau 2, 3 en 4

Crebo: 25580, 25579, 25576